© Rootsville.eu

Warren Wolf  (US)
tiltle: History Of The Vibraphone
music: Jazz
release date: august 23, 2024
label: Cellar Music Group
promotion: Lydia Liebman Promotions
info artist:
Warren Wolf

© Rootsville 2024


History of the Vibraphone is het langverwachte aankomende album van de beroemde multi-instrumentalist en componist Warren Wolf. Dit uitgebreide nieuwe project biedt de luisteraar een uitgebreide studie van de jazzgeschiedenis, die een eerbetoon is aan de grote architecten van de vibrafoon, waaronder Roy Ayers, Terry Gibbs, Lionel Hampton, Milt Jackson, Bobby Hutcherson, Cal Tjader, Gary Burton, Roy Ayers, Dave Samuels en Joe Locke. Wat de vibrafoon betreft, is er geen bekwamer scheidsrechter dan Wolf, wiens diepgaande studie en liefde voor het instrument zijn doordrenkt in zijn werk als bandleider en als opmerkelijke sideman aan de frontlinie van jazziconen. Naast Wolf bevat deze levendige release saxofonist Tim Green, pianist Alex Brown, bassist Vicente Archer en drummer Carroll “CV” Dashiell III.

Baltimore’s eigen Warren Wolf begon zijn muziekstudie op driejarige leeftijd onder de voogdij van zijn vader Warren Wolf Sr. Op jonge leeftijd klassiek geschoold op de vibrafoon, marimba, drums en piano, was Wolfs traject onvermijdelijk. Wolf ging naar de Baltimore School for the Arts en vervolgens naar het Berklee College of Music, waar hij een vaste waarde werd in de muziekscene van Boston, kort nadat hij professor werd op de percussie-afdeling van Berklee. Sinds hij Berklee in 2005 verliet, heeft Wolf een geweldige carrière en reputatie opgebouwd binnen de internationale jazzscene, door veelvuldig op te treden en op te nemen met jazzicoon Christian McBride, en zijn eigen releases op te nemen voor Mack Avenue Records. Wolfs release Chano Pozo: Origins uit 2023 oogstte veel lovende kritieken, met Wolf op alle instrumenten en een eerbetoon aan zijn multi-instrumentale karakter in ware vorm. History of the Vibraphone toont een enthousiaste focus terug op zijn voornaamste instrument, de vibrafoon.

Geïnspireerd door het boek 'Masters of the Vibes' van Anthony Smith, waarin intieme gesprekken met legendarische vibrafonisten worden belicht, heeft Wolf een album gemaakt dat een eerbetoon is aan enkele van de grootste vibrafonisten uit de geschiedenis.

tracks:

  1. Bopsticle Course (2:28) (T. Gibbs)
  2. Midnight Sun (4:00) (L.Hampton)
  3. Django (5:53) (J. Lewis)
  4. Herzog (5:44) (B.Hutcherson)
  5. Sad Eyes (5:26) (C. Tjader)
  6. Captain Senor Mouse (8:10) (C. Corea)
  7. Vibrations (4:31) (R. Ayers)
  8. Spring High (6:20) (D. Samuels)
  9. Saturn’s Child (4:00) (J. Locke)
  10. I See You, Baby, Lookin At Me (6:56) (W. Wolf)
  11. Midnight Sun - Alternate Take (2:57) (L.Hampton)